Anything you ask for
 
Početna stranicaPočetna stranica  CalendarCalendar  FAQFAQ  PretraľnikPretraľnik  ČlanstvoČlanstvo  Korisničke grupeKorisničke grupe  RegistracijaRegistracija  LoginLogin      
Pretraľnik
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Forum
Affiliates
free forum
 
prosinac 2016
ponutosričetpetsubned
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Recepti: Lazanje

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
zrinka



Broj postova : 111
Join date : 01.02.2010
Lokacija : Split - Croatia

PostajNaslov: Recepti: Lazanje   pon vel 01, 2010 10:57 am

Lazanje






Potrebni sastojci:  

400 g tjestenine "lazanje"
? 80 g sira ementalera
? 125 g maslaca
? 1200 ml mlijeka
? 80 g brasna
? 350 g mljevenog mesa
? 1 mrkva
? 100 g korijena celera
? 1 dl crnog vina
? 4 ?lice koncentrata rajcice
? 250 ml pasirane rajcice
? zacinske trave - origano, bosiljak, majcina dusica
? maslinovo ulje
? sol
? bijeli papar


Priprema: 1 h 45 min

Porcije:  4


Opis:

Lazanje su jedno od jela koje bi stvarno svatko trebao znati napraviti. Sastoje se od tri bitna dijela: umaka besamel, punjenja (mesno, povrtno...) te mnogobrojnih "plahtica" tjestenine. Zapravo, bas se ta tjestenina naziva "lazanje", a po njoj je i samo jelo dobilo ime.
Priprema:

1. U odgovarajucoj posudi na maslacu poprzimo brasno do blago zute boje (jednu do dvije minute), maknemo sa vatre i uz neprekidno mijesanje postupno dodajemo vruce mlijeko pazeci da ne ostanu grudice.
2. Dodamo naribani sir, zacinimo solju i prstohvatom bijelog papra. Vratimo iznad vatre i uz stalno mijesanje cekamo da zavrije pa kuhamo do zeljene gustoce.
3. U odgovarajucoj posudi na mjesavini maslaca i maslinovog ulja pirjamo sjeckanu mrkvicu i celerov korijen. Dodamo mljevenu junetinu i uz stalno mijesanje sve zajedno poprzimo. Zatim dodajemo koncentrat rajcice, pasiranu rajcicu, prstohvat mljevenog ruzmarina i sve zajedno pirjamo oko deset minuta. Zatim dodajemo origano, bosiljak, majcinu dusicu, sol i papar i ostavimo na laganoj vatri da vrije jos deset minuta.
4. Vatrostalnu posudu namazemo maslacem pa u nju redom slazemo tijesto za lasagne, umak besamel i umak bolognese. Postupak ponavljamo dok ne potrosimo sve sastojke. Zadnji red zavrsavamo slojem tijesta, besamel umaka i ploskama sira (mozzarella).
5. Stavimo peci u zagrijanu pecnicu, na srednju razinu, na 180°C oko 45 minuta.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
 
Recepti: Lazanje
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Zoki's Club :: Zivot i Stil :: Gastronomija-
Forum(o)Bir: