Anything you ask for
 
Početna stranicaPočetna stranica  CalendarCalendar  FAQFAQ  PretraľnikPretraľnik  ČlanstvoČlanstvo  Korisničke grupeKorisničke grupe  RegistracijaRegistracija  LoginLogin      
Pretraľnik
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Forum
Affiliates
free forum
 
prosinac 2016
ponutosričetpetsubned
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
CalendarCalendar

Share | 
 

 Neobični buncek

Prethodna tema Sljedeća tema Go down 
Autor/icaPoruka
DARKQUEEN



Broj postova : 78
Join date : 01.02.2010
Age : 40
Lokacija : Šibenik

PostajNaslov: Neobični buncek   sub vel 06, 2010 7:19 am



Sastojci za 4 osobe
1 svježi buncek (oko 1,5 kg)
1 grincajg (peršin, celer, mrkva…)
1 žlica soli
1 žličica Vegete
2 češnja češnjaka
1 žličica papra u zrnu
50 ml ulja



Priprema

1. U prikladni lonac stavite buncek, grincajg, sol, Vegetu, češnjak i papar u zrnu pa zalijte s hladnom vodom toliko da pokrije buncek.
2. Kada voda zakuha, pjenu koja se stvorila na površini uklonite žlicom. Poklopite, smanjite vatru i ostavite kuhati 25-30 minuta.
3. Buncek izvadite iz vode, stavite u tepsiju, prelijte uljem i pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 160-180 °C oko 2 sata.
4. Prvih 30 minuta pustite buncek da se malo zapeče, a onda ga svakih 15 minuta okrećite i podlijevajte s tekućinom u kojoj se kuhao.

Posluživanje

Pečeni buncek poslužite uz pirjano zelje i restani krumpir.

Savjet

Kada buncek stavljate u pećnicu, malo ga zarežite uz kost da se bolje ispeče.
U čemu je poanta? U vodi. Dobili ste buncek koji je bar za 1/3 veći od klasično pečenog, manje masan, nije sirovo oko kosti, dulje stoji (da se ne okameni sutradan). Od vode preostale od kuhanja može se napraviti juha ili je se može sačuvati za podlijevanje nekog drugog jela (ili jednostavno pojesti skuhani grincajg), a što sam napravila kao prilog? E, neću vam reći. Paše sve što vam padne na pamet, ali ovo prepuštam (prilog mislim) vašoj mašti i očima. Vaša baka todebo.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
DARKQUEEN



Broj postova : 78
Join date : 01.02.2010
Age : 40
Lokacija : Šibenik

PostajNaslov: Palačinka s mesom   sub vel 06, 2010 7:21 am



Sastojci za 4 do 6 osoba
120 g luka
50 ml ulja
600 g mljevenog mesa
½ žličice soli
1 žličica Vegete
1 žlica Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
200 g Mješavine za palačinke Dolcela
400 ml vode
50 g ribanog parmezana


Priprema

1. Luk sitno nasjeckajte i popecite ga na zagrijanom ulju na srednje jakoj vatri, uz povremeno miješanje 3-4 minute ili dok ne dobijete blago smeđu boju.
2. Dodajte mljeveno meso, promiješajte i popecite još oko 7-8 minuta.
3. Mesu dodajte sol, Vegetu i koncentrat rajčice, sve dobro promiješajte i podlijte s oko 300 ml vode. Pirjajte uz povremeno miješanje dok tekućina u potpunosti ne ispari, zatim odmaknite s vatre.
4. Okruglu tepsiju (ø 28 cm) dobro premažite maslacem pa po njoj ravnomjerno rasporedite meso. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 – 190°C i pecite 10 minuta.
5. Dok se meso peče, mješavinu za palačinke dobro razmutite u 400 ml hladne vode.
6. Izvadite tepsiju iz pećnice i meso lagano zalijte mješavinom za palačinke (kako bi meso ostalo na dnu tepsije). Vratite u pećnicu i pecite još oko 15 minuta.

Posluživanje

Pečenu palačinku izvadite iz pećnice, preokrenite je na tanjur, pospite naribanim parmezanom i poslužite.
Savjet

Prije nego li palačinku pospete ribanim parmezanom, možete je lagano premazati kiselim vrhnjem ili mileramom.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
DARKQUEEN



Broj postova : 78
Join date : 01.02.2010
Age : 40
Lokacija : Šibenik

PostajNaslov: Slatki omlet   sub vel 06, 2010 7:24 am



Sastojci
Za omlet:
3 jaja
100 g šećera
1 Vanilija bourbon šećer Dolcela
50 g Gussnela Dolcela
naribana korica naranče
Za umak:
3 žlice Džema ekstra suha smokva-naranča
1 naranča


Priprema

1. Žumanjke, šećer i vanilija bourbon šećer pjenasto izmiješajte.
2. Dodajte Gussnel, dobro sve izmiješajte, a zatim lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka i naribanu narančinu koricu.
3. Smjesu izlijte u namašćenu okruglu posudu za pečenje (promjera 26 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
4. Džem pomiješajte s narančinim sokom i rastopite ga zagrijavajući na laganoj vatri.

Posluživanje

Pečeni slatki omlet malo ohladite, narežite na šnite i poslužite uz umak koji ste pripremili od džema i narančina soka.
Savjet

Slatki omlet možete poslužiti i sa svježim voćem, šlagom i rastopljenom čokoladom.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
DARKQUEEN



Broj postova : 78
Join date : 01.02.2010
Age : 40
Lokacija : Šibenik

PostajNaslov: Povrće i morski plodovi u tijestu   sub vel 06, 2010 7:31 am



Sastojci za 4 do 6 osoba
200 g cvjetova brokule
300 g cvjetova cvjetače
600 g fileta bijele ribe
100 g dagnji (očišćenih)
150 g očišćenih repova kozica
Za tijesto:
1 Mješavina za palačinke Podravka (400 g)
500 ml Mineralne vode Studenac
sol
papar
ulje za prženje
Za umak:
50 g majoneze
100 ml kiselog vrhnja
3 manja kisela krastavca Podravka
kopar ili vlasac


Priprema

1. Mješavini za palačinke dodajte mineralnu vodu, malo soli i papar pa izmiješajte glatko tekuće tijesto. Tijesto ostavite stajati 10-15 minuta.
2. Cvjetiće brokule i cvjetače skuhajte u posoljenoj vodi, ohladite u hladnoj vodi i ocijedite. Filete ribe malo posolite i narežite na manje komade.
3. U pripremljeno tijesto umočite povrće i stavljajte u zagrijano duboko ulje (najbolje oko 180 °C) te pržite do zlatne boje. Vadite na upijajući papir da uklonite višak masnoće. Isto tako pržite ribu i plodove mora.
4. Umak pripremite od majoneze, vrhnja, sitno nasjeckanih krastavaca i začinskih trava.

Posluživanje

Prženo povrće, ribu, kozice i dagnje poslužite s pripremljenim umakom.
Savjet

Tako možete pripremiti i druge vrste namirnica.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
DARKQUEEN



Broj postova : 78
Join date : 01.02.2010
Age : 40
Lokacija : Šibenik

PostajNaslov: Slana torta   sub vel 06, 2010 7:34 am



Sastojci
Kora/mera za jednu koru/
3 jajeta
4,5 kasika brasna
1 prasak za pecivo
200ml. jogurta
100ml. ulja
1 kasikica soli
Fil
200g. majoneza
400g. kisele pavlake
200g. sitnog ili nekog krem sira
100-200g. po zelji salame
ko zeli moze kiseli krastavcici
rendani kackavalj po zelji


Priprema

Umutiti koru i peci kao i obicnu piskotu.Moze samo jedna kora,ja sam pekla dve u drugu sam dodala 1 kasiku ajvara/i lepse izgleda i paprika iz ajvara daje jos bolji ukus/a po zelji mozete staviti malo spanaca pa se dobije lepa zelena korica.
Izmesati sve sastojke za fil pa filovati tortu i ukrasiti rendanim kackavaljem.
Posluživanje

Tortu ostaviti na hladno do sluzenja.
[Vrh] Go down
Korisnički profil
Sponsored content




PostajNaslov: Re: Neobični buncek   Today at 3:08 pm

[Vrh] Go down
 
Neobični buncek
Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Zoki's Club :: Zivot i Stil :: Gastronomija-
Forum(o)Bir: